mandag den 18. februar 2008

Gråt vasketøj

Uanset hvor god man er til at vælge vaskemiddel, docering og tøjvaskeprogram så vil de hvide bomuldsundertrøjer, tennissokker og trusser blive mere og mere grå med tiden. Efter ca. 20 ganges vask er "gråheden" så synlig, at flere vil kassere tøjet. "Gråheden" af tøjet skyldes en simpel ophobning af kalk- og sæberester i tøjet. Den kan fjernes meget nemt ved at enten:

1 - at købe noget citronsyrepulver, lave en opløsning efter brugsanvisningen og lægge tøjet heri natten over, og det bliver hvidt og flot igen, eller:
2 - Købe noget Na-hexametafosfat og tilsætte dette efter brugsanvisningen til en 60 graders vask af det hvide tøj. Dette afkalker både maskine og tøj.

Det grå tøj kan dog også skyldes at der er en farveafsmitning. Så derfor, er det vigtigt at sortere tøjet fremover, så alt det hvide vaskes for sig selv. HVIS tøjet er smittet med anden farve skal der anvendes et affarvningspulver

Venligst FruGrøn i Sorø

3 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hvis man nu allerede bruger hexafosfat i hver vask for at holde kalken fra vaskemaskinen og tøjet, og det alligevel bliver gråt, hvad skal man så gøre?

University College Sjæland sagde ...

Hej Susanne
Så må "gråfarvningen" skyldes afsmitning. Så må der anvendes blegemiddel eller affarvningsmiddel. Hej FruGrøn

Unknown sagde ...

Et lille råd til det grå hvide tøj.
Put en spsk soda ned til vaskepulveret og tøjer forbliver fint hvidt, kan osse anvendes ved andre farver.